Rehabilitering etter skaden

Når du har blitt skadet under trening er det viktig med mye hvile og ro. Kroppen trenger tid for å komme seg igjen, og det kan ta alt i fra noen uker til flere måneder før du blir bedre.Sakte opptrening er nødvendig for å raskest mulig komme tilbake til ønsket aktivitetsnivå, og da er det viktig å ikke gjøre for mye for raskt. Å finne på ting å gjøre den tiden du ikke kan trene eller leve som normalt er for mange en utfordring. I denne artikkelen vil vi gi deg noen råd til hva du kan fordrive tiden med inntil et normalt aktivitetsnivå kan gjenopptas.

Tips til aktiviteter i rekonvalesensperioden

For mange er det å sitte stille og holde aktivitetsnivået lavt vanskelig. Er du vant til å løpe på fjellet og delta i orienteringsløp, kan det å plutselig måtte bare gå en eller to småturer hver dag være vanskelig. Da er det viktig å kunne sysle med aktiviteter som heller krever mer av hodet og mindre av kroppen. Les den boka som du aldri fikk begynt på. Har du aldri prøvd deg på nettkasino kan du legge opp en strategi for å spille på for eksempel Videoslots eller begynne på det puslespillet som ligger i hylla som du aldri har fått tiden til å begynne på.

Ta frem gamle prosjekt

Har du et prosjekt som du har latt ligge i huset som ikke krever fysisk aktivitet er nå tiden for å gjøre de. Lag den retten som du aldri har fått tid til å lage til middag, eller begynn å lær glosene på det spanskkurset som du aldri har fått begynne på. Innimellom prosjektene og opptreningsøvelsene kan du belønne deg selv med noe som du synes er gøy, slik som noen episoder av favorittserien. Etter hvert som du bygger deg selv opp, vil du se tilbake på denne perioden som en tid der du fikk utrettet en del ting, selv om det kanskje ikke var i et orienteringsløp.