Få kroppen din klar før en orienteringskonkurranse

Orientering til fots er en idrett hvor store deler av kroppen blir brukt. Samtidig som man trener kroppen så trener man også mentaliteten. Forskning viser at orientering er bedre for hjernen sammenliknet med andre idretter. Dette er fordi hjernen aktiviseres av å lese kart og kompass.

Mentalt og fysisk krevende

Orienteringsløping er også fysisk krevende, og er blant annet mer krevende enn for eksempel landeveisløping. Kroppen bruker mer energi når man orienterer i ulendt terreng. Samtidig så vil muskulaturen i kroppen jobbe jevnt for å hele tiden stabilisere kroppen i dette terrenget.

Det er selvfølgelig store nivåforskjeller i denne type idrett, og man må gjøre vurderinger på hvilket nivå man skal løpe orientering på. Store deler av kroppen blir brukt i orientering, og derfor stilles det store krav til koordinasjon, styrke og stabilitet. Spesielt styrketrening er viktig for en orienteringsløper.

Bli klar til konkurransen

En orienteringskonkurranse krever mye både mentalt og fysisk, og det vil være lurt å kjenne godt etter om man har det som kreves før man deltar i en konkurranse. Om man kjenner på plager knyttet til for eksempel løping kan det være lurt å få sjekket dette før en konkurranse. Hos Klinikk for Alle kan man undersøke om kroppen er klar for å løpe orientering i krevende terreng.